BİST-Turizm sektöründeki şirketlerin finansal performans analizi - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Bu çal ı şmada, Borsa İstanbul (B İST) - Turizm sektöründe i şlem gören ş irketlerin finansal performansları ELECTRE ve TOPSIS yöntemleri kullanı larak, karşı laştı rmal ı olarak test edilmektedir. Araş tı rmanı n neticesinde; B İST - Turizm sektöründe en yüksek finansal performanslı şirketin belirlenmesinde ELECTRE ve TOPSIS yöntemlerinin karar vermeyi sağlayan başarı l ı yöntemler oldu ğu belirlenmi ştir. Çal ı şmada 2005-2012 dönemine ait B İSTde i ş lem gören turizm ş irketlerinin mali tabloları kullanı lmaktadı r.

Financial performance of companies in the Istanbul Stock Exchange (BIST)- Tourism sector are tested comparatively by using ELECTRE and TOPSIS methods. As a result of the study; both methods which provides the decision-making process have been determined to be successful methods to give an decision about the highest financial performance company in the BIST - Tourism Industry. In this study, BIST-Tourism Companies financial statements in the period of 2005 - 2012 are being used.
Testing of companies financial performance in the BIST-Tourism sector
Keywords: Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm