Geleceğini düşleyen yok-yerler - Tunç, Ferhat (My University, 2023)
Eser metni; İstanbul'da bulunan ve Aydos Ormanı eteklerinde yer alan çevreden yola çıkar, yerleşim alanları içerisinde birey ve toplum yapılarını inceleyerek kavramsallaştırdığı düşünceler ile güncel yerleşim alanlarının değişimlerini üretimin merkezinde analiz eder, sorular sorar. Coğrafi çevre ve mimari yapıları odağına alan araştırma, sergi ve malzeme kullanımı üzerine düşünsel bir yaklaşım sunmaktadır. Üretimler; içinde bulunduğumuz yerleri yeniden okuma girişimi olan kentleri öteki yerler üzerinden düşünerek farklılık düzlemi çerçevesinde değerlendirirken, artık var olmayan ve dönüşüme uğrayan heterotopik yerleri, değerlerini yok etmeden muhafaza etmenin mümkün olup olmayacağı üzerine öneri sunar.

The text of the work; based on the environment in Istanbul and on the outskirts of the Aydos Forest, it analyzes the individual and social structures within the settlement areas, analyzes the changes in the current residential areas with the ideas he conceptualizes and asks questions at the space of production. Research focusing on geographical environment and architectural structures; it offers a thoughtful approach to the exhibition and the use of materials. Productions; while evaluating the cities within the framework of difference by thinking through other spaces, which is an attempt to re-read the places we live in, it offers suggestions on whether it is possible to preserve heterotopic space that no longer exist and undergo transformation without destroying their values.
Non-places that dream the future
Keywords: Gentrification; Heterotopia; Heterotopya; Mekan (Sanat); Mekânın Üretimi; Modern Architectural Form; Modern Mimari Biçim; Non-Places; Painting; Places; Resim; Soylulaştırma; Space (Art); The Production of Space; Yerler; Yok-Yerler