Erkeklere yönelik televizyon reklamlarının analizi - Güçlü, Hasan Volkan (My University, 2007)
ERKEKLERE YÖNELĐK TELEVĐZYON REKLAMLARININ ANALĐZĐ Her geçen gün toplumsal tüketim artmaktadır. Reklam ise bu artısı tetikleyen en önemli kavramdır. Reklam çesitli mecralar aracılığı ile hedef kitleye ulasmaktadır. Günümüzde en yaygın kullanılan reklam mecrası televizyondur. Cinsiyet olarak hedef kitleyi sınıflandırmak gerekir ise televizyon reklamları; kadınlara ve erkeklere yönelik reklamlar olarak iki ana gruba ayrılmaktadır. Bu çalısmada erkeklere yönelik televizyon reklamlarının analizi yapılmıstır. Bu analizin sonucunda erkeklere yönelik televizyon reklamlarının sayısında artıs gözlenmistir. Bu artıs sonucunda ise erkeklere yönelik reklamlarda verilen mesajlar erkek tüketiminin artmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda erkeklere yönelik reklamlarda verilen mesajlar sonucunda kadın ve erkek tüketim alıskanlıklarının farklılıkları giderek ortadan kalkmaktadır.

ANALYSIS OF THE MEN ORIENTED TELEVISION COMMERCIALS Day by day social consumption increases. Advertisement is the main reason of this increase. Advertisement reaches to targeted area by using many different channels. Today television is the most generally used channel for advertisement. According to sexuality, targeted area can be separated in to two main grub on television; women and men oriented commercials. In this study, men oriented television commercials analyses. In the conclusion of this analysis, the number of men oriented television commercials increased. Because of this increase the messages that are given in these commercials increased men’s consumption. Simultaneously the messages that are given in these commercials closed the differences between men and women consumption habits.
Keywords: Erkekler, Kitle İletişim Araçlarında; Reklamlar_Erkekler