PVC pencere sektöründe ürün belgelendirme süreci ve bir araştırma - Yöntem, İsmail (My University, 2012)
Belgelendirme, Uygunluk ÖZET Küreselleşme ile dünya pazarlarında artan yoğun rekabette kaliteli ürün üretme anlayışı ile birlikte standardizasyon ve belgelendirme kavramları ortaya çıkmıştır. Böylece imalatçılar da ürünlerine uygunluk belgesi almak istemişlerdir. Ürünlerin uygunluk değerlendirmelerinin en sık yapıldığı sektörlerden biri olan Pvc Pencerede de durum bu şekildedir. Bu nedenle; akredite olmuş bir belgelendirme kuruluşuna ihtiyaç vardır. Ayrıca Pvc Pencere sektöründe TSE görevi gören resmi belgelendirme kuruluşlarının verdiği uygunluk belgeleri (RAL, CE veya kurumun kendi belgesi) büyük önem taşımaktadır. Fakat, ürün belgelendirme çalışmaları yürütülürken karşımıza farklı süreçler çıkmıştır. Bu çalışmada da amacı; Pvc Pencere sektöründeki ürün belgelendirme süreçlerini her ayrıntısıyla incelenmiştir. Çalışmayı güçlendirmek ve konunun daha iyi anlaşılabilmesini sağlamak amacıylaIftRosenheim ve Standart BM Trada gibiakredite olmuş ve onaylanmış sektördeki öncü belgelendirme kuruluşlarının yetkilileriyle mülakatlar yapılmıştır. Product Certification, Conformity

As a result of globalization,the concepts of standardizationand certification have emerged with the understanding of producing quality products in the increasing intense competition within world market. This, in turn, resulted in producers’ demands for Certificate of Conformity for their products. It is also the same in Pvc Windows, one of the sectors in which evaluations of products are often conducted. Thus, there exists a need for an accredited body which is responsible for certification. Besides, the Certificates of Conformity (RAL, CE, or a body’s own certificate) given by the official certification bodies, which act as TSE, are crucial. However, while conducting certification studies, different processes have appeared. The objective of the present study is to examine the process of product certification in Pvc Windowsthoroughly. With the aims of strengthening the study and making the results comprehensible, interviews were conducted with the authorities of the leader accredited bodies in this sector such as Ift Rosenheim and Standard BM Trada.
Keywords: Kalite Yönetimi; Ürün Belgelendirme