Cem-Cem Sultan - AY SAY, ÜMRAN (İdeal Kültür, 2021)
Cem Sultan, 36 yıllık ömrünün son on üç yılını Rodos’ta ve Avrupa şehirlerinde sürgünde geçirmiş, Osmanlı hanedanının “garip” göçmüş simalarından biridir. Onun sultanlık burcunda parlamayan yıldızı şiirin semalarında yükselmiş ve o sadece hanedan şairleri içinde değil bir bütün olarak klasik Türk şiirinde de mümtaz bir yere sahip olmuştur. Elinizdeki kitapta Cem Sultan’ın Türkçe divanından seçilen şiirler bir araya getirilmiş ve Cem’in hayal dünyasının bugünün okuyucusu tarafından daha iyi anlaşılması için şiirlerin bugünün Türkçesiyle nesre çevirisi yapılmıştır. Elinizdeki çalışma, Cem’in bir meşale gibi nesilden nesile devredilerek söz ışığının daima yanmasına bir nebze de olsa katkı sağlarsa amacına ulaşmış olacaktır.