II. Dünya Savaşı sürecinde Türk Donanmasındaki gelişmeler - Uyanıker, Ferdi (My University, 2019)
Türk Donanmasının II.Dünya Savaşı yıllarını kapsayan “II.Dünya Savaşı Sürecinde Türk Donanmasındaki Gelişmeler” adlı bu çalışmada, savaşın başlamasından önceki yıl olan 1938 yılından itibaren, savaşın bitiş yılı olan 1945 yılı dahil olmak üzere, Türk Donanmasında görülen tüm gelişmeler değerlendirildi. Çalışmanın en önemli özelliği; daha önce akademik bir çerçeve içerisinde ve arşiv belgelerine dayalı bir şekilde ele alınmayan II.Dünya Savaşı yıllarında Türk Donanmasındaki faaliyetleri, akademik bir bakışla, bilimsel bir şekilde ele almasıdır. Bu anlamda alanındaki ilk çalışma olma özelliğine sahiptir.

This doctoral dissertation entitled, “Developments in the Turkish Navy during World War II”, aims to document and evaluate all developments in Turkish Navy, starting from 1938; one year prior to World War II, to 1945; the end of the war. This research contributes to the field by providing archive documents of the Turkish Navy which has not been revealed before. Therefore, it can be suggested that this dissertation can be considered as exclusive regarding the archive documents used and the discussions about developments in Turkish Navy from an academic and scientific perspective.
Keywords: Donanma; Donanma Navy; Dünya Savaşı, 1939-1945; History; Navy; Tarih; Turkey; Türkiye; World War, 1939-1945