Müze arşivlerinin yönetimi - Süleymanoğlu, Edine Fikret (My University, 2018)
Türkiye’den ve Avrupa’dan çeşitli müzelerin arşiv birimlerinin çalışmalarının incelendiği bu araştırmada, ilgili arşivlerde yer alan doküman ve nesne türleri ile kayıt tutma şekilleri ve ortamları belirlenmiştir

Museums and museum archives from Turkey and Europe were examined in this research thesis; and their respective types of documents and objects, record-keeping forms and formats, as well as environments were identified and compared.
Keywords: Archival resources; Archive Specialist; Archives; Arşiv; Arşiv kaynakları; Arşiv Uzmanı Archive; Arşivler; Catalog; Curator; Katalog; Küratör; Management; Museology; Museum Archive; Museum archives; Museum Object; Museums; Müze Arşivi; Müze arşivleri; Müze Objesi; Müzecilik; Müzeler; Provenans; Turkey; Türkiye; Yönetim