ENFORMASYON SİSTEMLERİ YÖNETİMİ PERSPEKTİFİNDEN KURUMSAL ÖRGÜT KÜLTÜRÜ - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Bilişim disiplininin temel kavramlarından biri olan enformasyon ve buna bağlı EnformasyonSistemleri (ES), özellikle orta ve büyük-ölçekli kurumlar açısından gitgide önemkazanmakta ve Bilişim Teknolojileri (BT) gelişimi doğrultusunda hızla şekillenmeye devametmektedir. İletişim Teknolojileri araçlarının da katkısıyla bu sistemler; kuruma özgüveri ve enformasyon yönetimine olanak sağlamakla birlikte, aynı zamanda kurum çalışanlarınınsorumlu olduğu iş süreçleri ve iş iletişiminde de etkili olmaktadır. Bu çalışmanınamacı; takibi gittikçe zorlaşan ve yenilikçi bakış açısı gerektiren Bilişim ve İletişim Teknolojileride göz önünde bulundurulduğunda, kurumlarda örgüt kültürü bağlamında sonkullanıcıolarak kurum çalışanları ile ES işleyişi arasındaki etkileşimi ve ayrıca BT yönetimiboyutuyla organizasyon davranışları ve alışkanlıklarının yönelimini açıklamaktır.

Information which is one of the basic issue of Informatics discipline and accordingly Information Systems (IS) are becoming increasingly important especially in the middle and big-scale enterprises and they are proceeding to progress in accordance with Information Technologies (IT) development. These systems enable to manage the institutional data and information, meanwhile they can also influence on business processes that company employees are responsible for and business communication through also tools of Communication Technologies. The porpose of this study is to explain interaction between corporate employees as end-user and IS process in the context of organizational culture in the enterprises, and also orientation of organizational behaviours and habits in dimension of IS management considering Information and Communication Technologies that are difficult to follow and require an innovational point of view.
ORGANIZATIONAL CULTURE IN ENTERPRISES FROM A PERSPECTIVE OF INFORMATION SYSTEMS MANAGEMENT
Keywords: İletişim