Kriz zamanlarında edebiyatta hukuk - Verimli, Emre (My University, 2017)
Franz Kafka’nın Dava’sının Melih Cevdet Anday’ın İsa’nın Güncesi adlı romanına etkisi açık olmakla birlikte, ele alınan romanlar arasındaki ilişki, basit bir esinlenmenin ötesinde, derin bir akrabalığa işaret etmektedir.

Although the influence of Franz Kafka’s The Trial on Anday's novel The Diary of Isa is clear, the analysis of the works reveals a profound relationship which goes far beyond mere influence.
Keywords: Alman romanı; Comparative Literature; Doğal Hukuk Franz Kafka; Edebiyat, Karşılaştırmalı; Franz Kafka; Hukuk ve Edebiyat; Hukuk, Edebiyattar; Karşılaştırmalı Edebiyat; Law an Literature; Melih Cevdet Anday; Natural Law; Olağanüstü Hâl; Positive Law; Pozitif Hukuk; Sosyal ahlak, Edebiyatta; State of Exception; Tarih ve eleştiri; Türk romanı