Dermatoloji Pratiğinde FototerapiUygulamalarına Güncel Yaklaşım: Bölüm 1.Tarihçe, Lambalar, Ultraviyole RadyasyonDüzeyleri Ölçümü ve Fototerapi Yöntemleri - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Dermatolojik tedavide son yıllarda önemli gelişmeler olmaktadır. Dermatoloji tarihindeki en eski tedavi yöntemlerinden biri olan fototerapi, bu gelişmelerin gerisinde kalmayıp, tam tersine, etkin ve güvenilir olmasının avantajıyla, pek çok deri hastalığının tedavisinde yaygın olarak kullanılmaya devam etmektedir. Bu makale, mevcut fototerapi yöntemlerinin tarihçesinden başlayarak, yapay ultraviyole kaynakları, bu kaynakların dozimetre ve kalibrasyon standartları ve ultraviyole tedavi protokolleri konusunda pratik ve temel bilgiler verebilmeyi hedeflemektedir.

Lately, important advances take place in dermatological treatment. Phototherapy, as one of the oldest treatment modalities in the history of dermatology, does not fall behind these advances; on the contrary, it is still used widely in the treatment of many skin diseases with the advantages of being effective and safe. This article aims to give practical and basic information about artificial ultraviolet sources, dosimetry and calibration standards of these sources and ultraviolet treatment protocols, starting with the history of current phototherapy modalities.
Current Approach to Phototherapy Applications in Dermatology Practice: Part 1. History, Lamps, Ultraviolet Radiation Levels Measurement and Phototherapy Modalities
Keywords: Dermatoloji