İLKÖĞRETİM II. KADEME ÖĞRENCİLERİNİN ATILGANLIK DÜ-ZEYLERİNİN SPORA KATILIMLARI BAKIMINDAN İNCELENMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Bu araştırmanın amacı, ilköğretim ikinci kademe öğrencilerinin atılganlık düzeylerinin spor yapıp yapmama durumlarına göre belirlenmesidir. Katılımcıların atılganlık düzeyleri cinsiyetlerine, sporcu veya sedanter olmalarına, takım ve bireysel sporlara katılımları bakımlarından karşılaştırılmıştır. Veri toplama aracı olarak (Rathus, 1973) "Rathus Atılganlık Envanteri" uygulanmıştır. Araştırmada ilköğretim II. Kademede öğrenim gören (379'u bayan, 396'sı erkek) 775 ilköğretim öğrencisine anket uygulanmıştır. Katılımcıların atılganlık düzeylerinde cinsiyetler, sporcu erkek ve bayanlar, bayan sporcu ve sedanterler, takım sporu ile uğraşan bayan ve erkekler arasında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık olduğu tespit edilmiştir (P<0.05). Bu karşılaştırmalarda bayanların erkeklere göre, sporcu bayanların sporcu erkeklere göre, sporcu bayanların sedanter bayanlara göre, takım sporu ile uğraşan bayanların takım sporu ile uğraşan erkeklere göre atılganlık düzeyi daha yüksek bulunmuştur

The aim of this research is to determine the level of assertiveness of second grade primary school students according to whether they exercise sports. The levels of assertiveness participants were compared as regards their sex, being sportsman or sedentary and their participation in team and individual sports. "Rathus Assertiveness Inventory" (1973) was used as data collection means. Questionnaire was given to 775 (379 female, 396 male) second grade primary school students. A statistical difference was found between the participants' sex, between sporting males and females, between sporting and sedentary females and between males females involved in team sports in the level of assertiveness (P<0.05). In these comparisons, the level of assertiveness of females was higher than of males, that of sporting females was higher than of sporting males. And the level of assertiveness of sporting males was higher than sedentary males, and that of females involved in team sports was higher than that of males involved in team sports
THE DETERMINE OF LEVEL OF ASSERTIVENESS OF SECOND GRADE PRIMARY SCHOOL STUDENTS ACCORDING TO WHETHER THEY EXERCISE SPORTS.
Keywords: Spor Bilimleri