Kişilik hakkı ihlalinden doğan vekaletsiz işgörmede kusurun bir şart olarak aranıp aranamayacağı sorunu - HELVACI, Serap; AYDIN, Gülşah Sinem (My University, 2017)
Türk Medenî Kanunu’nun 25. maddesinin III. fıkrası, kişilik hakkına hukuka aykırı saldırı dolayısıyla elde edilmiş olan kazancın vekâletsiz işgörme hükümleri uyarınca istenebileceğini düzenlemektedir. Türk Medenî Kanunu m. 25/III hükmünün sözüne bakıldığında, kusurun söz konusu kazanç talebi bakımından bir varlık şartı olduğu sonucuna varılamamaktadır. Ancak kurumun hukukî temeli vekâletsiz işgörme olduğundan, şartlar belirlenirken vekâletsiz işgörme açısından da değerlendirme yapılması zorunludur. Çalışmada kusur şartı kişilik hakkı ihlâlinden doğan vekâletsiz işgörme özelinde araştırılacaktır.
Keywords: Kişilik Hakkı,Vekaletsiz İşgörme,Kusur,Türk Medeni Kanunu,Türk Borçlar Kanunu