Bilgisayar Destekli Öğretimin Etkililiği Üzerine Bir Meta Analiz Çalışması: Türkiye Örneği - (:unkn) unknown (My University, 2008)
Bu araştırmada, bilgisayar destekli öğretim yönetiminin etkililiğini, geleneksel öğretim yöntemi ile karşılaştırarak test eden deneysel araştırmalar incelenmiştir. Bilgisayar destekli öğretim yönteminin akademik başarı üzerindeki etki büyüklüğünü hesaplamak için meta-analitik etki analizi yöntemi kullanılmıştır. Bu bağlamda, 1998- 2007 yılları arasında bilgisayar destekli öğretim yöntemleri ile geleneksel öğretim yönteminin karşılaştırıldığı deneysel çalışmalar araştırma kapsamında incelenmiştir. Konu ile ilgili olarak 422 adet yüksek lisans ve doktora tezi, 124 adet makale ve bildiri tespit edilmiş; meta analizine dahil edilme kriterlerine uygun olan 78 adet çalışma seçilerek meta analiz yöntemiyle birleştirilmiştir. Araştırma sonucunda, bilgisayar destekli öğretim yönteminin akademik başarıya olan etki büyüklüğü 1.048 olarak bulunmuştur. Bulunan değerin, Thalheimer ve Cook tarafından yapılan sınıflandırmaya göre geniş (large); Cohen, Welkowitz ve Ewen (2000) tarafından yapılan sınıflandırmaya göre ise büyük etkiye sahip olduğu görülmüştür. Türkiye evreni göz önünde bulundurulduğunda ulaşılan sonuçlar, bilgisayar destekli öğretim yönteminin geleneksel öğretim yöntemine göre daha etkili olduğunu ortaya koymuştur