YAPI MALZEMESİ OLARAK KULLANILAN TÜRKİYE DOĞAL TAŞLARININ İKTİSADİ COĞRAFYA ODAĞINDA ANALİZİ - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Doğal taşlar insanlar var olduğu günden beri bir şekliyle hayatında var olmuştur. Artan bilgi birikimi ve gelişen teknolojiye rağmen doğal taşlar insan hayatındaki varlığını korumaya devam etmiştir ve de etmektedir. Türkiye'de doğal taş varlığı açısından şanslı ülkelerden biri olup gerek rezerv gerekse çeşitlilik açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Ülkemizde özellikle son yıllarda üretim ve ihracatta kendini bu pazarda kanıtlamıştır. Aynı zamanda Türkiye'nin kendine has taşları ve coğrafi konumuyla da sektörde özel bir yeri bulunmaktadır. Tüm bu olumlu yönlerin yanında maalesef hala çok sayıda eksiklik de söz konusudur. Bu çalışmada Türkiye'nin doğal taş varlığının değerlendirilip, iktisadi coğrafya odağında analizi yapılmış, sektörün sorunları ele alınarak, bu alanda yapılması gerekenler üzerinde durulmuştur.

Seit anbeginn der menschheit gibt es die natursteine im leben des menschen in irgendeiner form. Trotz hohem wissenstand und weit entwickelter technik, bleibt die wichtigkeit der natursteinkunde weiterhin im leben des menschheit bestehen. Die Türkei ist ein land mit seinen sehr üppigen natursteinen. Sei es die menge oder aber auch die vielfalt hat dieses land genug potential. Die Türkei hat sich in den letzten jahren in produktion und export der welt beweisen können. Bedingt durch die geographische lage und den typisch Türkischen Steinen, hat es einen besonderen stellenwert. Trotz den vielen dafür sprechenden aspekten, fehlt es an einigen Ecken. Im Mittelpunkt dieser arbeit und der witschaftsgeographie, werden die probleme dieses sektors behandelt.
Die Analyse der als Baumaterial genutzten und in der Türkei natürlich vorkommenden Steine, innerhalb der Wirtschaftsgeographie
Keywords: Coğrafya; Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm