Başarı hedef yönelimleri ve iş özelliklerinin çalışmaya tutkunluk üzerindeki katkıları - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Bu araştırmanın amacı, başarı hedef yönelimleri (ustalaşma, ispatlama ve kaçınma) ile iş özelliklerinin (beceri çeşitliliği ve özerklik) çalışmaya tutkunluk üzerindeki katkılarını incelemektir. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren kurumlarda çalışan toplam 296 kişiden elde edilen veriler, ustalaşma hedefinin çalışmaya tutkunluğu, ispatlama hedefine kıyasla daha güçlü bir şekilde açıkladığını, kaçınma hedefinin ise çalışmaya tutkunluk ile bir ilişkisinin olmadığını göstermiştir. Başarı hedefleri ile iş özellikleri arasındaki etkileşimin çalışmaya tutkunluk üzerindeki katkısını test etmeye dair yapılan hiyerarşik regresyon analizleri, özerkliğin hem ustalaşma hem de ispatlama hedefi ile etkileşime girerek çalışmaya tutkunluk puanlarında değişime katkıda bulunduğuna işaret etmiştir. Beceri çeşitliliğinin ise hiçbir başarı hedef yönelimi ile etkileşim halinde olmadığı, ancak çalışmaya tutkunluk üzerinde doğrudan pozitif katkıya sahip olduğu tespit edilmiştir.