Eşme'nin (Uşak) Kuruluşu, Gelişmesi ve Fonksiyonel Özellikleri - (:unkn) unknown (My University, 2006)
Eşme, Ege Bölgesi'nin İç Batı Anadolu Bölümü'nde, İzmir-Afyon demiryolu üzerinde Uşak iline bağlı bir ilçenin yönetim merkezidir. Kemer dağının (1197 m) doğusunda, yaklaşık 800-875 m yükseltileri arasında, sel karakterli dereler tarafından hafifçe yarılmış bir plato yüzeyinde bulunan Eşme, Cumhuriyet döneminde demiryolu istasyonunda kurulan ve gelişen yerleşmelere güzel bir örnek teşkil etmektedir. Bu makalede, daha önce detaylı bir etüdün yapılmadığı Eşme'nin kuruluşu, gelişmesi ve fonksiyonel özelliklerinin nispeten geniş bir şekilde incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışma sahasının genişliği, Belediye sınırı esas alındığında 6499.5 ha olup; bunun yaklaşık 750 ha'lık.kısmı imarlı alanlardan meydana gelmektedir.

Eşme is an administration center of a county bound to Uşak province. It lies on İzmir-Afyon railway in Aegean region in the Inner West Anatolia section. Eşme is situated in a plateau splitted by flooding streams on the eastern side of Kemer mountain with height of 800-875 m. It is a good example of a settlement that is founded and developed in Republic period on railway station. In this article it is aimed to examine in detail the foundation, development and functional specialities of Eşme that has not been done before. The wideness of the working area is 6499.5 ha, when the boundaries of the municipality is essential and 750 ha of this area has a construction plan.
Foundation of Eşme (Uşak), It's Development and Functional Specialities
Keywords: Coğrafya