İletişim formu olarak müziğin klasik enstrümanlarından udun türklerle yolculuğu - İnak, Murat Rasim (My University, 2010)
TEZ ÖZETİ Bu çalışmada, kitlelere sunulan ve dışarıda tutulan müziksel beğenilerin ve gürültülerin düzenlendiği ve çeşitliliğin kontrol altında tutulduğu günümüzde milli kültürlerin karşılıklı aktarımında ve paylaşımında yeniden gözden geçirilebilecek ve kurulabilecek gerçeklikleri keşfetmek üzere bir zemin oluşturacak köken ortaklıklarını ve kültürel etkileşimlerini müziğin çağları aşan klasik ve biricik enstrümanı ud ve Osmanlı kültürü vasıtasıyla irdelemeye çalıştım. Geçmiş çağlardaki karşılıklı alışverişlere bir vefa olarak, karşılıklı hoşgörü ve seremoni anlayışının sürdürülmesi açısından gerekli olan ortak kökenlerin keşfi için çevremizdeki gürültü saydığımız sinyallere kulak vererek evrimsel gerçeklikteki, görülen ve görülmeyen, nedensellikler silsilesini anlamlandırarak sese ve sessizliğe saygıyı ve karşılıklılığı sürdürmek üzere…

SUMMARY In this study, I tried to observe contemporary state of controlled and presented music and environmental noise for the benefit of cultural preservationand international sharing to find common realities with interactive origins by explicating overage instrument of music, “oud” and ottoman culture. Hope to keep continuity of alternate cultures ceremonies with a respect to both message and silence…
Keywords: İletişim; Müzik; Müzik_Tarih