Kamu bankalarının özelleştirilmesi ve çalışanlarının özelleştirmeye karşı tutumlarının istatistiksel analizi - Demirtaş, Hatice (My University, 2010)
testi, Tek Yönlü Varyans Analizi ÖZET Bu araştırmanın amacı kamu bankası çalışanlarının özelleştirmeye karşı tutumlarının istatistiksel olarak analiz edilmesidir. Özelleştirmeye karşı tutumları belirlemeye yönelik bir anket çalışması yapılmıştır. Anket çalışması sonuçlarına uygulanan istatistiksel testler ile sonuca ulaşılmaya çalışılmıştır. Ankete katılanların cinsiyet, medeni durum ve kurum bilgisi durumuna göre özelleştirmeye yönelik tutumlarında farklılık olup olmadığını analiz etmek için t testi yapılmıştır. Yaşa, kıdeme, eğitim durumuna ve statülere göre farklılıkları araştırmak amacıyla tek yönlü anova testi yapılmıştır. Test, One Way Anova

Purpose of this thesis is to statistically analyse the state bank employees’ attitude against to the privatization. A survey study has been performed to determine the attitudes against to the privatization. It has been tried to arrive at a conclusion by means of statistical tests performed on results of this survey study. Independent T Test has been performed to analyse if there is a difference between survey participants’ attitude against to the privatisation according to their gender, marital status and establishment information. One way “Anova” test has been performed to research the differences according to the age, length of service, educational background and statute.
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; Ekonometri; İstatistik; Özelleştirme; Varyans Analizi