Uluslararası muhasebe standartları’nın çeşitli muhasebe kültürleri ile etkileşimi ve Türkiye Örneği - Güvemli, Batuhan (My University, 2008)
Uluslararası Muhasebe Standartları'nın Çeşitli Ülkelerin Muhasebe Kültürleri ile Etkileşimi ve Türkiye Örneği zeti XXI. Yüzyıl, dünya ekonomisinde çok yoğun değişikliklerin yaşandığı bir dönemdir. Özellikle son 20 yılda şekillenmeye başlayan uluslararası şirket yatırımları büyük gelişme göstermiştir. Uluslararası şirketler, finansal durumları ve karlılıkları açısından karşılaştırılabilir olma zorunluluğu ile karşı karşıya kalmışlardır. Uluslararası işlemlerin kayda geçirilmesi, yorumlanması gibi işlevlerin muhasebe bilimi açısından bir sorumluluk şeklinde ortaya çıkması, uluslararası bir entegrasyon sürecine girildiğinin göstergesidir. Çalışmada, uluslararası muhasebenin Türkiye dâhil çeşitli ülkelerdeki gelişimi incelenmekte, farklı muhasebe kültür mirasına sahip bu ülkelerin uluslararası muhasebe standartları ile etkileşimleri ortaya konulmaktadır. The Interactions of Certain Countries Accounting Cultures with the International Accounting Standards and Turkey as a Case Study Thesis

XXI. Century is period of changes in the world economy. Especially the investments of international firms have been improved in the last 20 years. International firms have faced comparability problems due to their financial positions. The occurring of the interpretations of financial transactions as a responsibility indicates the beginnings of an integration process. The development of international accounting in various countries and Turkey, as well as the interactions of those countries with the international accounting standards is examined in this study.
Keywords: Muhasebe