Fisher etkisi ve Türkiye örneği - Turguter, Yavuz (My University, 2004)
Bu tezin temel amacı, farklı ülkeleri inceleyerek Fisher etkisinin teorik ve pratik açıdan geçerli olup olmadığını analiz etmektir. Fisher Etkisinin Türkiye ekonomisi için geçerliliği, uyarlamacı ve rasyonel bekleyişler yaklaşımları göz önünde bulundurularak ekonometrik bir uygulama ile incelenmiştir. Fisher Etkisinin, Türkiye ekonomisi için zayıf formda geçerli olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Main aim of this thesis is to investigate whether Fisher Effect is valid or not in terms of theoretical and practical perspective by analysing different countries. We analysed the validity of Fisher Effect for Turkish economy with an econometric application by considering adaptive and rational expectations approaches. It is concluded that Fisher Effect is valid in weak form for Turkish Economy.
Keywords: Ekonomi; Ekonomi_Türkiye; Finansman ekonomisi