Kara Sinân Yûsuf B. Abdulmelik’in Ravâhu’l-Ervâh Bi Şerhi Merâhi’l-Ervâh isimli eserinin tahkiki - Sayar, Ahmet (My University, 2017)
Tezimizin amacı, Kara Sinân’ın kütüphanelerde yazma hâlinde bulunanRavâhu’l-Ervâh bi şerhi Merâhi’l-Ervâh adlı eserini tahkik esaslarına uygun bir şekildeyayıma hazır hâle getirerek Arap Dili ile ilgilenenlerin istifadesine sunmaktır. ABSTACT Our dissertation aims to edit critically Rawah al-Arwah bi’sharh Marah al-Arwah by Kara Sinan, which is preserved in libraries as manuscripts, and to present itfor the use of those who are interested in Arabic language.
Keywords: Arap dili; Biyografi; Kara Sinân; Kara Sinân Yûsuf B. Abdulmelik; Merâh’ul Ervah; Merâh’ul Ervah Morphology; Ravâhu’l-Ervâh; Retorik; Sarf; Şerh