Eski ve yeni üniversite yapılarında enerji verimliliği - ATMACA, Mustafa; İBANOĞLU, Furkan; KURTULUŞ, Ahmet Berk (My University, 2014)
Bu çalışmada, eski ve yeni mimari yapıdaki binaların enerji verimliliği açısından aralarındaki farklar incelenmiştir. Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde bulunan eski ve yeni; iki farklı fakülte binasında yapılan ölçümler sunulmuştur. İç ve dış ortamların sıcaklık ölçümleri yapılmıştır. Ölçümler özellikle kış aylarında saatlik alınmıştır. Yetersiz cam kullanımından, kötü ve kalitesiz malzemeyle yapılmış pencere ve duvarlardan kaynaklanan binalarda büyük öneme sahip ısıtma kaybının enerji etkinliğine özel bir dikkat çekilmeye çalışılmıştır.
Keywords: Enerji Verimliliği, Isı Kayıpları, Eski ve Yeni Kamu Binası, Sıcaklık.