sürdürülebilir kalkınma ve türkiye'de çevre politikalarının değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Sanayi devrimi sonrasında artan üretim ve tüketim sürecinde ve ülkelerin kalkınma yarışında çevre sınırsız bir kaynak olarak görülmüştür. Çevre sorunları, doğanın sınırsız olmadığını göstermiş ve ekonomik büyüme amaçlı politikaların doğa üzerindeki olumsuz etkilerini ortaya çıkarmıştır. Çevre sorunlarının, uluslararası alanda önem kazanmaya başlamasıyla birlikte, sürdürülebilir kalkınma anlayışı kalkınma politikalarında yer bulmaya başlamıştır. Bu çalışmada sürdürülebilirlik ve kalkınmanın nasıl bir araya geldiği analiz edilmekte ve Türkiye'de çevre politikaları ele alınmaktadır. Çevre politikalarının gelişimi ve uygulanan politikaların çevreye olan etkileri değerlendirilmektedir

In the process of increased production and consumption after the Industrial Revolution, and countries in development race, the environment was seen as an unlimited resource. Environmental problems have shown that nature is not limitless, and it has revealed the negative effects of policies on economic growth on nature. As environmental problems have gained importance in the international arena, sustainable development has begun to take place in development policies. This study analyzes how sustainability and development converge and discusses environmental policies in Turkey. The development of environmental policies and the environmental impacts of applied policies are assessed.
Keywords: Çevre Bilimleri; Çevre Mühendisliği; Yeşil, Sürdürülebilir Bilim ve Teknoloji; Çevre Çalışmaları