FİNANSMAN SAĞLAMADA MUDARABE SUKUK VE MÜŞAREKE SUKUKUN_x000D_ ORTAKLIĞA DAYALI KİRA SERTİFİKALARI BOYUTUYLA DEĞERLENDİRİLMESİ VE_x000D_ MUHASEBELEŞTİRİLMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Sukuk, küresel sermaye piyasasında yeni bir gelişmeyi temsil etmektedir. Son yıllarda islamifinansal enstürümanlardan sukukta bir artış yaşandı. Bu, islami finansın büyümesi için büyük birpotansiyel sunmaktadır. Hızla büyüyen tüm İslami sermaye piyasası menkul kıymetlerinin hiçbiri sukukkadar popüler değildir. İslami sermayenin ülkemize çekilmesi gerçekten önemli hale gelmiştir. Ayrıcaülkemiz içindeki faize karşı duyarlı yatırımcıların da bu alan üzerinden ekonomiye kazandırılmalarıgerekmektedir. Faizsiz finans sektöründe ortaya çıkan ve “faizsiz bono” olarak tanımlanan sukukülkemizde “kira sertifikası” adıyla düzenlenmiştir. Bu sebeple ülkemizde sukuk uygulamalarınıartırmak amacıyla çeşitli düzenlemeler yapılmaktadır. Özellikle bu çalışmada ülkemiz açısındanmüşareke sukuk ve mudarebe sukukun işleyişi, değerlendirilmesi ve muhasebeleştirilmesi elealınmaktadır.

Sukuk represents a new development in the global capital market. In recent years, Islamic_x000D_ financial instruments have experienced an increase in sukuk. This offers great potential for the growth_x000D_ of Islamic finance. None of the fast-growing Islamic capital market securities are so popular.The_x000D_ withdrawal of Islamic capital to my country has become really important. In addition, investors sensitive_x000D_ to the interest in our country need to gain economies over this area. Sukuk, which has arisen in interest-free finance sector and has been defined as ”interest-free bond”, has been issued as “certificate of_x000D_ lease” in our country. For this reason, various regulations are being implemented in our country in_x000D_ order to increase sukuk applications. Especially, in this study, the functioning, evaluation and_x000D_ accounting of musharaka sukuk and mudaraba sukuk in terms of our country are taken into_x000D_ consideration.
IN PROVIDING FINANCE EVALUATION AND ACCOUNTING ACCORDING TO PARTNERSHIP-BASED CERTIFICATES OF LEASE OF MUDARABA SUKUK AND MUSHARAKA SUKUK