Elektrik akımlarının neden olduğu yaralanmalar - (:unkn) unknown (My University, 1997)
Elektrik akımları enerji kaynağı olarak gittikçe artan oranlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Elektrik akımları¬nın dokulardan geçmesi deri lezyonlarına, organ hasarlarına ve ölüme neden olabilmektedir. Elektrik akımlarının etkileri devrenin kapalı olup olma¬ması, akım tipi, voltaj, amper, dokuların direnci, zaman ve akım yolu gibi bir çok faktör ile ilişkilidir. Elektrik çarpmalarında ölüm mekanizması ventriküler flbrilasyon, solunum kasları spazmı, solunum ve .kardiyak merkezlerin felci ve termal yanıklardır. Uygun tanı için tam bir otopsi yapılmalıdır. Elektrik akı¬mı lezyonları öncelikle makroskobik olarak sonra da histo-patolojik olarak ışık mikroskobu ile incelenmelidir. Elektrik akımlarının herkes tarafından kabul görmüş patognomonik mikroskobik özellikleri bulunmamaktadır, fakat ışık mikros-kobisi halen en geçerli inceleme yöntemidir. Bu konuda da¬ha fazla çalışma yapılması gerekmektedir.