Alman mevzuatına göre anonim şirketlerde denetleme kurulu ve denetim komitesi: Türk mevzuatı ile bir karşılaştırma - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Sirketlerin yönetim, risk yönetimi ve iç kontrol sistemlerinin etkin bir sekilde gözetiminin önemi son yıllarda yasanan büyük sirket iflasları ile daha da artmıstır. Anonim sirketlerde bu sistemlerin gözetimi, denetleme kurulu ve/veya denetim komiteleri aracılıgıyla yapılmaktadır. Çalısmada, Alman mevzuatına göre denetleme kurulu ve denetim komitesi anlatılmıs ve Alman mevzuatındaki hükümlerle Türk mevzuatındaki hükümler karsılastırılmıstır. Çalısmanın amacı, Almanya’daki uygulamanın tanıtılmasıyla Türkiye’deki uygulamaların etkinliginin artırılmasına katkı saglamaktır.

Recent company failures have raised the importance of effective monitoring of the companies’ management, risk management and internal control systems. The monitoring function is carried out by supervisory boards and/or audit committees in public companies. In this study, the supervisory boards and audit committees according to German regulations are explained and compared with the Turkish regulations. The aim of this study is to contribute to the practices in Turkey by introducing the German system.
Supervisory boards and audit committees in public companies according to German regulations: A comparison with Turkish regulations
Keywords: İktisat; İşletme