Adli muhasebe ve karar alma arasındaki ilişkilerin finansal kararlar açısından değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Bilgi toplumu sürecini yaşadığımız günümüzde her gün bir yenilikle karşı- laşılmakta olup teknolojik gelişmeler sayesinde, bilgiye ulaşım daha da kolaylaşmaktadır. Bu gelişmelere bağlı olarak, toplumun yapı taşı olan işletmeler, her an değişimler ve bilinmezlikler içinde faaliyetlerini sürdürmek varlıklarını korumak zorundadır. Bu durum işletmelere birçok kolaylık ve olanak sağla- makla birlikte finansal sorunların, suçların sayısının ve çeşidinin artmasına neden olmakta ve işletmelerde ciddi finansal ve hukuksal kararların alınma- sını gerektirmektedir. Bu sorunlarla ve suçlarla mücadele etmek ve bunları önleyebilmek için geleneksel yöntemler yetersiz kalmaktadır. Bu noktada, geniş bir kapsama sahip olan adli muhasebe; muhasebe, finansman, araştırma-geliştirme, hukuk disiplinlerini kapsayan ortak bir alan yaratarak uygulama bulmaktadır. Başta ABD. ve Avrupa olmak üzere uygulama alanı bulan ve gelişmiş olan adli muhasebe ve adli muhasebecilik mesleği, ülkemizde günlük hayatımıza girmiş olmasına rağmen, henüz önemi tam olarak anlaşılamamış ve tam bir temele oturtulmamıştır. Buradan hareketle; bu çalışmanın amacı, adli muhasebe ve karar alma arasındaki ilişkilerin özellikle, işletmelerde alınan finansal kararlar açısından değerlendirilmesi ve adli muhasebe konusundaki eksiklerin giderilmesine yardımcı olmak olarak seçilmiştir.

Nowadays we live in an information society that every day we are facing an innovation and it is even easier access to information by technological ad- vances. Due to these developments, businesses, which are the building blocks of society, must carry on their activities and protect their assets in changes and obscurity. This situation provides many convenience and opportunities to the businesses. On the other hand, it causes to increase in financial problems and types of crimes and requires taking serious financial and legal decisions in bu- sinesses. Traditional methods are inadequate to struggle with these problems and crimes and to prevent them. At this point, forensic accounting, which has a wider scope, is creating a common area that covering disciplines of accoun- ting, finance, research-development (R&D) and law. Forensic accounting and forensic accountancy profession have been developed particularly in United States and Europe. Although this concept has become part of our daily life, it is not yet fully understood and settled in our country. Hence; the purpose of this article is to evaluation of the relations between forensic accounting and decision making especially in terms of financial decisions that are taken in business and to help to overcome the deficiencies on forensic accounting.
Evaluation of the relations between forensic accounting and decision making in terms of financial decisions
Keywords: İş; İşletme Finans; İktisat; Hukuk; İşletme