C programlama dili dersi için WEB tabanlı eğitim - Avcı, Serdar (My University, 2002)
Bu çalışmada, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Bölümü' nde okutulmakta olan, C programlama dili dersinin web tabanlı eğitimi için doküman hazırlanmıştır. Müfredata uygun olarak teorik ve uygulama kısımları hazırlanmıştır. Dokümanlar HTML, ASP ve Javascript dillerinden faydalanılarak hazırlanmıştır. Hazırlanan dokümanlarda C programlama dilindeki teorik bilgiler verildikten sonra programın çalışma mantığı ve sonuçları animasyonlar halinde öğrenciye gösterilmektedir. Böylece öğrenci C ile hazırlanan bir programın çalışması hakkında teorik bilgiyi aldıktan sonra, çalışma mantığını da gözlemleyecektir. Konu sonlarında ise uygulamaya yönelik çeşitli sorular yer almıştır. HTML için, hazır HTML kodu üreten Frontpage 98 masyonlar için ise, Flash 5.0 programları kullanılmıştır. Bu çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Bölüm 1' de; Tezin amacı ve sonuçta ulaşılması öngörülen hedefler açıklandı. Bölüm 2' de; Web tabanlı eğitim hakkında web tabanlı eğitimin temel özellikleri, planlama aşaması, sunucu ve istemciye bu eğitimin getireceği olumlu olumsuz yönleri ele alındı. Yurt içi ve dışındaki web tabanlı eğitim hakkında örnekler verildi. Bölüm 3' de ise C programlama dili dersinin web tabanlı eğitime uyarlanması ve hazırlanan dokümanın içeriği anlatıldı. Bu çalışmayı gerçekleştirmek için kullanılan program araçları hakkında bilgi verildi. Web sayfaları Microsoft Frontpage 98' de hazırlandı. Animasyonlar için Macromedia Flash 5.0 kullanıldı. Testlerin hazırlanmasında ve değerlendirilmesinde Javascript ve ASP dili kullanıldı. Son bölümde sonuçlar ve öneriler değerlendirildi. In this study, the document for C programming language lesson and web based education, that has been read in Marmara University Technical Education Faculty in the Department of Electronics Computer Education, has been prepared. Suitable to the Schedule the theoric and practice sections have been prepared. These documents were prepared using HTML, ASP and Java Script Languages. After giving theoretical information about C programming language in the documents that were prepared, reasoning of programme working and results of it were demonstrated in case of animations. Thus, students can get theoretical information about programme working prepared by C programming language and they will understand the logic of it ( programme working ) as well. In the end of the subjects, different questions about practice were asked. For HTML Frontpage 98 that produces ready HTML code; for animations, Flash 5.0 programmes were used. The study consists of five sections. In first section, the purpose of thesis and the targets taht is envisaged to be reached at the end were explained. In second section, general information about web based education, main characteristics of it, planning phase the positive and negative aspects of this education that affect to supplier and demander were demonstrated. More over, different samples about web based education were given. In third section, adapting C programming language to web based education and the context of the prepared document were explained and information about programme apparatus that are used to realize this study was given web pages were prepared in microsoft Frontpage 98. In addition to this, macromedia Flash 5.0 was used for preparing tests and evaluating them. In last part, the results and proposals are evaluated. 03,2002Serdar AVCI
Keywords: Bilgisayar programlaması; C (Bilgisayar Programlama Dili); Genel Konular; Programlama; Programlama dilleri