Ders kitaplarında fonksiyon kavramı: Türkiye ve Fransa örneği - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Bu çalışmanın amacı, ders kitaplarında fonksiyon kavramı ile ilgili sunulan matematik organizasyonlarını ortaya koymaktır. Doküman analizi yöntemi kullanılarak yapılan bu çalışmada iki Türk iki de Fransız ders kitabı karşılaştırmalı olarak analiz edilmiştir. Ders kitaplarında öğretim programlarından kaynaklanan farklılıklar vardır. Fakat bunların dışında da her iki ülkede ortak olarak kullanılan tanım ve özelliklerle ilgili matematik organizasyonlarında da önemli farklılıkların olduğu saptanmıştır. Özellikle Fransız ders kitaplarında çok farklı problem tiplerine yer verildiği ve dolayısıyla zengin bir içeriğin sunulduğu dikkat çekmektedir. Ayrıca Türk ders kitaplarında kontrol yapısına hiç yer verilmezken, Fransız ders kitaplarında bu durumun önemsendiği görülmüştür.

The aim of this study is to present mathematics organizations related to the notion of function in textbooks. In this study which is carried out by using document analysis method, two Turkish and two French textbooks are analyzed by comprising to each other. The results of the study revealed that in the analyzed textbooks, there are many differences from the curriculums. However, apart from those differences it is also determined that mathematics organizations related to the definitions and properties used in both countries differ from one another. Especially, it attracts the attention that the French course books include varied kinds of problems and because of it they present a rich content. Moreover, while in the Turkish textbooks control structure is not included, in the French textbooks it is considered important.
The concept of functıon ın textbooks: the turkısh and the french samples
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Eğitim, Özel