Belirsizlik Altında Tüketicilerin Kararları - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Bu makalede karar verme aşamasında belirsizlik altındaki tüketicilerin karar verme mekanizmaları ve araştırma süreçleri incelenmiştir. Malların fiyatları ve kaliteleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan tüketiciler, tüketim kararlarını verirken gerekli bilgiyi elde etmek için araştırma yapmaktadırlar. Bunun için önce tüketicilerin sahip olduğu bilgi türleri sınıflandırılmış, tüketicinin araştırma maliyetlerini etkileyen etmenler ve araştırma kaynakları çalışılmıştır. Ayrıca tüketicinin bilgi eksikliğinin toplam talebe ve ekonomiye etkileri ele alınmıştır.

In this article, decision mechanisms of consumers and searching processes in uncertainty are examined. Consumers who have not enough information about goods’ prices and qualities do a search to get necessary information to make a consumption decision. For doing this, firstly, the information that consumers have are classified, the factors effecting the costs of searching processes and searching sources are studied. In addition, the effects of the consumers’ ignorance on aggregate demand and economy are studied.
The Decision of Consumers in Uncertainty