Uygulama öğretmenlerine göre okul deneyimi grubu dersleri ve öğretmen adayları - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Bu çalışmanın amacı, uygulama öğretmenlerinin Okul Deneyimi/Öğretmenlik Uygulaması dersleri ve öğretmen adayları hakkındaki görüşlerini ortaya koymaktır. Bunu yapabilmek için, aktif olarak uygulama öğretmenliği yapan öğretmenlerden 6’sı ile yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır. Yazıya dökülen görüşme metinleri, nitel yöntemler kullanılarak analiz edilip yorumlanmıştır. Araştırmanın önemli bazı sonuçları şu şekildedir: Araştırmaya katılan uygulama öğretmenleri uygulama öğretmenliği konusunda eğitim almak istemektedirler ve bu işi mesleki gelişim açısında yararlı bulmaktadırlar. Adayların Okul Deneyimi kapsamında yaptıkları etkinlikler öğretmenler tarafından tam olarak bilinmemektedir. Öğretmenler bir öğretmene en az 6 öğretmen adayı verilmesini doğru bulmamakla birlikte, ek ders ücreti almak için buna mecbur olduklarını belirtmektedirler.

This study aimed to investigate mentors’ views about the process and practices of School Experience and Teaching Practice Courses. To end this, semi-structured interviews conducted with 6 mentors. Data were analyzed and interpreted by qualitative methods. Some of the most important findings of this study can be summarized as follows: The mentor teachers are willing to receive training about mentoring. They are not completely aware of the activities of the School Experience course. Mentoring is considered to be very useful by the mentors for professional development. Minimum of 6 teacher candidates is too high for a mentor to work with.
According to mentor teachers the group of school experience courses and teacher candidates
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Eğitim, Özel