Farklı polimer - na/ bentonit nanokompozitlerin sentezlenmesi ve yapısal karakteristikleri - Cerit, Erim (My University, 2013)
FARKLI POLİMER - Na/ BENTONİT NANOKOMPOZİTLERİN SENTEZLENMESİ VE YAPISAL KARAKTERİSTİKLERİ Bu tez çalışmasında ilk olarak pirol monomerinden kimyasal oksidatif polimerizasyon yöntemiyle polipirol elde edildi.Daha sonra polipirola farklı bileşimlerdeki (ağırlıkça) bentonit ilave edilerek polipirol-bentonit kompozitleri oluşturuldu. İkinci olarak, poliakrilonitril (PAN) polimeri ile farklı bileşimlerdeki (ağırlıkça) bentonit kimyasal yöntemle muamele edilerek PAN/ Na-bentonit kompozitleri oluşturuldu. Tüm nano kompozit örneklerin yapısal ve termal özellikleri FT-IR, XRD, TGA ve DSC teknikleri kullanılarak yapıldı. Ayrıca PPy/ Na-bentonit kompozitlerin dielektrik özellikleri incelendi. Tüm sonuçlar her iki polimerin bentonit ile etkileşme yaptığını aynı zamanda kompozitlerin başarılı bir şekilde oluştuğunu göstermiştir. Artan bentonit miktarına göre her iki kompozitin termal kararlılığı ve camsı geçiş sıcaklıkları artmıştır. PPy/ Na-bentonit etkileşmesinin dielektrik davranışında artan bentonit miktarına göre, dielektrik kayıplarında arttığı gözlenmiştir.

SYNTHESIS AND STRUCTURAL CHARACTERIZATION OF DIFFERENT POLYMER - NA / BENTONITE NANOCOMPOSITES In this study first of all polypyrrole was obtained from pyrrole monomer by using chemical oxidative polymerization methods. Then polypyrrole-bentonite composites were produced by adding bentonite in different compositions to polypyrrole. Secondly, poliacrylonitrile-bentonite (PAN/ Na-bentonite) were produced by using chemical methods andbentonite was added in different percentages. Structural and thermal properties of nanocomposites obtained were studied by FT-IR, XRD, TGA and DSC techniques. Additionally dielectric properties of the PPy/ Na-bentonite composites were also studied. All results showed that there are interactions polymers and bentonites. The results also showed that the composites were produced sussecfully. Thermal stability and glass transition temperature increased with increasing bentonite amount. Dielectric results of the PPy-Na-bentonite composite showed that dielectric loss increased with increasing amount of bentonites.
Keywords: Fizik