Kur'an-ı Kerim'e göre ebep ve sonuçlarıyla bencillik ve diğerkâmlık - Özbay, Ahmet (My University, 2018)
İnsanları cehalet ve zulüm karanlıklarından iman ve huzur aydınlığına taşıyan Kur’an, doğruluk ve güzel ahlak ile ilgili temel ilkeleri de insanlığın bilgisine sunmuştur.

The Qur’an, which carries people from the darkness of ignorance and persecution to faith and peaceful enlightenment, has also introduced the basic principles of righteousness and good morals to the knowledge of mankind
Keywords: Altruism; Bencilik; Bencillik; Cimrilik; cimrilik Koran; cömertlik; Cömertlik-- Dinsel yönler; Diğerkâmlık; Dinsel yönler; Egoism; Fedakarlık; Generosity; Hermeneutics; Islam; Islamic religious; İslam; İslam dini; Koran; Kur'an; Kur’an; Kuran; Miserliness; Religious aspects; Tefsir; Tefsir bilimi