Türkiye ile körfez ülkeleri (Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar) arasındaki karşılıklı turizm hareketlerinin incelenmesi - Çelebi, Füsun (My University, 2006)
Çalışmamda turizm ekonomisi hakkında teorik bilgilerin yanısıra, turizm çeşitleri ve tüm dünya genelinde turizm hareketleri ile ilgili bilgiler verilmiştir. Turizmin, Türkiye ve seçilmiş bazı Körfez Ülkeleri’nin (Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar) ekonomileri üzerindeki etkileri incelenmiştir. Seçilmiş bazı Körfez ülkeleri ile Türkiye arasındaki karşılıklı turizm hareketleri iki başlık altında değerlendirilmiştir. Türk vatandaşlarının gidiş amaçları, verilerin yetersizliği nedeniyle Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile sınırlandırılmış olup geniş bir bilgi sunulamamıştır. Seçilmiş bazı Körfez Ülkeleri ile Türkiye arasındaki turizm hareketleri çok fazla gelişmemiştir. Ancak yapılacak tanıtım çalışmaları ile bölgeler arasındaki turizm hareketleri geliştirilebilir. My study includes information about different kinds of tourism activities and general tourism activities around the world as well as theoretical information about tourism economy. The effects of tourism on economics of Turkey and particular Gulf countries which have been selected, ( Saudi Arabia, U.A.E, Kuwait, Qatar) are studied. The mutual tourism activities between Turkey and some selected Gulf countries are studied under two titles. Due to the lack of data, the purpose of Turkısh citizens’ going to these countries is examined with a limited perspective which enables us to study only Saudi Arabia and The United Arab Emirates and, for this reason, a sufficient information about this topic can not be presented. There aren’t that much expanded tourism activities between Turkey and these Gulf countries. However, tourism relations between these regions can be developed with well-organized advertisement activities.
Keywords: Körfez Ülkeleri_Turizm_Türkiye; Turizm_Ekonomik Yönleri