Yönetişim ve dijitalleşme - Çiftçi, Nuran (My University, 2023)
Yönetişim ve dijitalleşme uzun zamandır toplumsal, siyasal ve ekonomik kalkınmayı yönlendiren iki önemli paradigmadır. Kamu yönetiminde yeniden yapılandırma uygulamalarına yön veren yönetişim, yeni dijital teknolojilerin etkisiyle dönüşmüştür. Dijitalleşen yönetişim, kamusal hizmet sunumunun ve vatandaş-devlet arasındaki etkileşimin yeni biçimlerini ifade etmektedir. Dijital yönetişim anlayışı kapsamında gelişen e-devlet ve e-belediye uygulamaları, kamuda yenilikçi uygulamalara örnektir. Bu çalışma yönetişim ve dijitalleşme ilişkisi üzerine hazırlanmıştır. Çalışmanın içeriği literatür taraması ile oluşturulmuştur.

Governance and digitalization are two important paradigms that have long been directed by social, political and economic development. The governance, which guides the restructuring practices in public administration, has transformed under the influence of new digital technologies. Digitalized governance refers to the new forms of public service provision and interaction between citizen and state. E-government and e-municipality applications developed within the scope of digital Governance understanding are examples of innovative practices in the public sector.This study was prepared on the relationship between governance and digitalization. The content of the study was created by literature screening.
Governance and digitalization
Keywords: BİT; BizIzmir; Bizİzmir; Digitalization; Dijitalleşme; Governance; ICT; Innovative governance; Yenilikçi yönetişim; Yönetişim