İstanbul’da yaşayan Suriyeli çocukların eğitime katılımları bağlamında uyum ve kültürleşme süreçleri - Yalçın, Fatma (My University, 2017)
Bulunduğu coğrafi konum nedeniyle tarihi boyunca göç alan, göç veren ve göç yolunda transit ülke olan Türkiye 2011 yılından itibaren, II. ABSTRACT With the escalation of the war in Syria, Since 2011 Turkey has become the biggest refugee receiving country as of World War II.
Keywords: Acculturation; Children; Çocuk; Çocuklar, Suriyeli; Devlet politikası; Education; Eğitim; Göç; Göç ve göçmenlik; Göçmenler; Göçmenler, Suriyeli; Integration; İstanbul; Kültürleşme; Migration; Suriye; Suriyeli mülteciler; Syria; Turkey; Türkiye; Uyum