Rumelili Zaîfî ve Manzum Bûstân tercümesi: Kitâb-I Bâğ-I Behişt (metin-nesre çeviri-inceleme) - Büyüker, Nilgün (My University, 2017)
Önce Sadî ve onun eseri Bûstân, daha sonra ise Rumelili Zaîfî ve onun Kitâb-ı Bâğ-ı Behişt namıyla Türkçeye nazmen aktardığı Bûstân tercümesi hakkında bilgi verilmiştir.

First, Sadî and his master Bûstân, then Rumelili Zaîfî and his Kitâb-ı Bâğ-ı Behişt, were given information about the translations of the Bûstân which he transcribed to Turkish.
Keywords: 16. yy; Bûstân; BûstânTercümesi; Eleştiri ve yorum; Kitâb-ı Bâğ-ı Behist; Kitâb-ı Bâğ-ı Behişt; Masnavi; Mesnevi; Rumelian Zaîfî; Rumelili Zaîfî; Rumelili Zaifi, (1494-1557?); Sadî; Şairler; Translation ofBûstân; Turkish Literature; Türk edebiyatı