İletişim ve sanat ilişkisi açısından İstanbul’daki özel müzelerin iletişim faaliyetlerine yönelik bir inceleme - Hacı, Evrim (My University, 2012)
İLETİŞİM VE SANAT İLİŞKİSİ AÇISINDAN İSTANBUL’DAKİ ÖZEL MÜZELERİN İLETİŞİM FAALİYETLERİNE YÖNELİK BİR İNCELEME ‘İletişim ve Sanat İlişkisi Açısından İstanbul’daki Özel Müzelerin İletişim Faaliyetlerine Yönelik Bir İnceleme’ adlı tez çalışması, İletişim, Sanat ve Müze kavramlarını, bu kavramların birbirileriyle olan ilişkilerini irdeleyerek, İstanbul’daki özel müzelerde uygulanan iletişim amaçlı faaliyetlerin niteliklerini ortaya çıkarmaktadır. İletişim, Sanat ve Müze kavramlarının yanı sıra, özel müzeler için uygulanan iletişim amaçlı faaliyetlerin irdelenmesini sağlayan bu çalışma, özel müzelerin iletişim yapılarındaki işleyişi detaylarıyla açıklamaktadır. Bu sebeple, İstanbul Oyuncak Müzesi, Pera Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi ve Sadberk Hanım müzeleri ile derinlemesine mülakat yöntemi kullanılarak, iletişim yetkililerinin görüşleri alınarak, iletişim faaliyetleri bu dört müzede sorgulanmıştır. RELATIONSHİP IN TERMS OF COMMUNICATİON AND THE ARTS A REVIEW OF COMMUNICATION ACTIVITIES OF PRIVATE MUSEUMS IN İSTANBUL ‘Relationship In Terms Of Communication And The Arts A Review Of Communication Activities Of Private Museums In İstanbul’, thesis which is called, Communication, Art and Museum concepts, these concepts by examining the relationship with one another, private museums in İstanbul reveals the qualities for communication activities. Communication, Art and the Museum, as well as concepts, which provides private museums in the examination of the activities applied for communication purposes, this study describes in detail the functioning of the structures of communication of private museums. Fort his reason, İstanbul Toy Museum, Pera Museum, Rahmi M. Koç Museum and Sadberk Hanım Museum and museums in-depth interviews with the methodology, in consultation with the authorities of communication, communication activities at the museum, these four questioned.
Keywords: Görsel Sanatlar_Müzeler; Müzeler; Sanat Eğitimi