Sanal Sigorta Pazarlamasının Türkiye'deki Gelişimi ve Bugünkü Durumu Üzerine Bir Uygulama - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Özet: Elektronik ticaret, son yıllarda oldukça hızlı bir şekilde gelişme göstermekte ve bir çok sektörde önemli gelişmelere neden olmaktadır. Finansal hizmet sektöründeki bankalar ve aracı kurumlar, e-ticaret uygulamalarına hız kazandırırken, sigortacılık sektöründe ise e-ticaret uygulamalarına daha yeni yeni girilmeye başlanmıştır. Bu gelişmenin Avrupa ülkelerine göre oldukça düşük olduğu ülkemizde, ağırlıklı olarak tanıtım ve imaj ağırlıklı web siteleri oluşturulmakta ve sitelerde daha çok ürün tanıtımı, fiyat, ve bilgi sunulmaktadır. Bu çalışmada, Türkiyede hızlı bir gelişme ivmesine sahip olan işletme ile müşteri arasında yapılan e-ticaretin sanal sigortacılıktaki uygulamalarında geldiği noktayı görebilmek amacıyla, Internet kullanıcılarının sanal sigortacılığa bakış açıları belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışmanın amacını gerçekleştirmek üzere bir anket çalışması hazırlanmış ve anketimiz Internet üzerinden çeşitli email gruplarına ve kişilere gönderilerek Internet kullanıcılarına uygulanmıştır.

Abstract: Electronic converce is to indicate very rapidly acceleration and cause very important development in the lots of sectors. Bank and agent institutions in the financial service sector developed their electronic commerce practice, unfortunately insurance sector has just started to e-commerce practice. Insurance goods and services which are most suitable sold in the Internet has been started to sold by Internet in the recent years. Insurance company is to offer their services in purposeful! promotion and image web sites in our country. Level of virtual insurance development in our country is quite lower than European countries. Our study is to purpose determine which point virtual insurance come in our country. Therefore, a questionnare has been applied to Internet users by Internet and investigated customer opinions about acquisition of business to customer
Development of Virtual Insurance Marketing Turkey and an Application Related State of Nowadays