Yeni Karpuzlu Baraj Gölü balıkçılarının sosyo-ekonomik yapısı - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Bu çalışmada, Yeni Karpuzlu (İpsala-Edirne) Baraj Gölü balıkçılarının sosyo-ekonomik yapıları incelenmiştir. Mayıs 2011 ve Mayıs 2012 tarihleri arasında 3 kez bölgeye gidilerek balıkçılıkla uğraşan 22 yöre balıkçısına hazırlanan anketler uygulanmıştır. Araştırma sonucunda, balıkçıların yaş dağılımlarının 20 ile 59 arasında; en çok % 40.91 ile 40-49 yaşları arasında olduğu belirlenmiş, ayrıca 20-29 yaşları arasındaki balıkçıların % 9.09 oranı ile son sırada geldiği saptanmıştır. Bu balıkçıların % 9.09 unun bekar, % 90.91 nin evli; % 95.45 inin ilköğretim mezunu, % 4.55 inin lise mezunu olduğu tespit edilmiştir. Balıkçıların % 54.55 inin 5.00-5.99 m, % 9.09 unun 4.00-4.99 m boyundaki teknelere sahip olduğu; bu teknelerin % 18.19 unun motorsuz ve % 36.36 sının 8-11 HP gücünde motoru olduğu tespit edilmiştir. Balıkçıların % 63.63 ü balıkçılık yapmaktan memnun olup, balıkçıların hiçbiri çocuğunun gelecekte balıkçılığı tercih etmesini istememektedir.

In this study, socio-economic structure of fishermen in Yeni Karpuzlu Dam Lake was investigated between May 2011 and May 2012. Questionnaires were applied to 22 fishermen by visiting the region three times. At the end of the study, the age distribution of the fishermen were mentioned between 20 and 59; maximum number of fishermen was found between 40 and 49 ages with 40.90% and minimum number of fishermen’s ages were between 20 and 29 ages with 9.09 %. 9.09% of the fishermen were single, 90.91% of them were married. 95.45% of them have elementary school graduate and 4.55% of them have high school graduate. 54.55% of the fishermen have 5.0-5.99 m lenght fishing boats and 9.09% of them have 4.00-4.99 m lenght fishing boats. 18.19% of the boats have no engines and 36.36 % of them have 8-11 HP engines. Most number of the fishermen (% 63.63) notified that they were happy to do that job. None of the fishermen don’t want to their children prefer to fishing.
Socio-economic structure of fishermen of Yeni Karpuzlu Dam Lake
Keywords: Biyoloji