Kocaeli ve civarında dağılım gösteren Ailanthus Altissima (Miller) Swingle (Simaroubaceae) üzerinde autekolojik çalışmalar - Filiz, Ertuğrul (My University, 2004)
KOCAELİ VE CİVARINDA DAĞILIM GÖSTEREN AILANTHUS ALTISSIMA (MILLER) SWINGLE (SIMAROUBACEAE) ÜZERİNDE AUTEKOLOJİK ÇALIŞMALAR Bu çalışmada, Simaroubaceae üyesi olan Ailanthus altissima (Miller) Swingle'nın Kocaeli il sınırları dahilinde yaşayan, gerek populasyon gerek tek olarak dağılım gösteren bireylerinin yetişme ve yaşama koşulları, bitki-toprak ilişkileri ortaya konmuştur. Çalışma sonunda bitkinin toprak tekstürü bakımından genellikle kumlu-tınlı toprakları tercih ettiği anlaşılmıştır. Topraktaki besleyici nutrient elementler bakımından ise oldukça geniş bir spektrumda hayatını sürdürebildiği anlaşılmıştır. Ancak CaCO3 bakımından oldukça zengin toprakları tercih etmektedir. Toprak pH'ı bakımından ise hafif alkali toprakları tercih etmektedir. Haziran-2004 Doç. Dr. Celal YARCI Ertuğrul FİLİZ

THE AUTECOLOGICAL STUDIES ON AILANTHUS ALTISSIMA (MILLER) SWINGLE (SIMAROUBACEAE) DISTRIBUTED IN KOCAELI AND ITS ENVIRONS The growing and living conditions and the plant - soil relations of Ailanthus altissima (Miller) Swingle, which is a member of Simaroubaceae Family and distributes in Kocaeli borders either as populations or as individuals were found out in this study. It was understood that, the plant prefers generally sandy - loam soils as the soil texture. It was found out that, it can maintain its life in a wide spectrum for the nutrient elements in the soil. But, it prefers the rich soils for CaCO3. In addition, it prefers the slightly alkaline soils as pH.
Keywords: Biyoloji