İngiltere’de lisans düzeyinde coğrafi arazi çalışmaları - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Arazi gezisi araştırmaları uzun bir tarihe sahiptir. Arazi çalışmaları İngiltere’de lisans eğitimi müfredatlarının önemli bir kısmıdır. Coğrafi arazi çalışması, lisans eğitimin döneminde coğrafyada temel kısımlardandır. Coğrafi arazi çalışması üniversitelerde önemli bir eğitim ve öğretim metodudur. Arazi çalışması, yeni veri toplamayı ve değerlendirme yapmayı kapsayan bir süreçtir. Arazi çalışmaları ile öğrenciler sınıf ortamından uzakta ilk elden coğrafi konular üzerine deneyimler kazanır. Coğrafi arazi çalışması İngiltere’de coğrafya bölümü lisans programlarının önemli bir kısmı ve bileşeni durumundadır. İngiltere’de lisans eğitimi müfredatlarında coğrafi arazi çalışmaları yarım günlük, tam günlük veya yatılı kalarak gerçekleştirilen arazi derslerinden oluşmaktadır. Arazi gezileri gerek İngiltere’nin kendi sınırları içinden seçilen yerlere gerekse deniz aşırı ülkelerden seçilen alanlara düzenlenmektedir. İngiltere’de üniversitelerde lisans düzeyinde coğrafya derslerinde coğrafi arazi çalışmaları yaygınca gerçekleştirilmektedir.

Field trip research has a long history. Fieldwork is an important part of undergraduate education curriculum in England. Geography fieldwork is regarded as an essential part of undergraduate education in Geography. Geography fieldwork is a very important learning and teaching method in universities. Fieldwork involves the collection of data and assessment that is new. Fieldwork provides an opportunity for students to gain first-hand experience of geographical issues away from classroom, geography fieldwork is an integral and important part of the degree programmes within Departments of Geography in England. Fieldwork is an important part of our undergraduate curriculum. Geography fieldwork consists of half or full day site visits, or residential field courses at undergraduate education curriculum in England. Field trips are made to places within the borders of England and selected fields are from overseas. Geographical fieldwork at the undergraduate level at universities in England are widely carried out in geography lessons.
(Geographical Fieldwork at the undergraduate Level in England)
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları