Bir hizmet işletmesinde TS EN ISO 9001:2000 standardının uygulaması - Delibaş, İbrahim (My University, 2003)
Günümüzde, gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlarda yoğun bir rekabet yaşanmaktadır. Bu rekabette kuruluşları zorlayacak başlıca unsur, istenilen kalitede ürün/ hizmeti ilk defasında, zamanında ve doğru olarak teslim etmektir. Bunu gerçekleştirmek için uygulanacak kurallar ise, TS EN ISO 9001:2000 standardında yer almaktadır. Bu çalışmada, ilgili standarda göre belgelendirmenin önemi ve faydaları, standardın günümüze kadar ki tarihsel gelişimi açıklanmıştır. Ayrıca, TS EN ISO 9001:2000 standardının hizmet işletmelerinde uygulanması aşamasında faydalanılabilecek açıklamalar (yorumlar) ve bu standard kullanılarak bir deney laboratuvarında kurulan kalite sistemine ait örnek bir Kalite El Kitabı (KEK), prosedürler ve talimatlar verilmiştir. En son olarak ise, standardı uygulamanın getireceği faydalar ifade edilmiştir.
Keywords: Toplam Kalite Yönetimi