Spor Yöneticilerinin İletişim Beceri Düzeylerinin İşgörenlerinMotivasyonu Üzerine Etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Araştırmada, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görev yapan spor yöneticilerinin iletişim beceri düzeylerinin, işgörenlerinin iş motivasyonları üzerindeki etkilerinin bulunmasını amaçlanmıştır. Araştırmada betimsel araştırma yöntemi ve veri toplama tekniği olarak anket tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görev yapan 88 yönetici ile 1994 işgören oluşturmaktadır. Çalışmaya gönüllülük esasına göre 77 yönetici ile 412 işgören katılmıştır. Veri toplama araçları olarak, yöneticiler için 1996 yılında Korkut tarafından geliştirilen ve 25 maddeden oluşan İletişim Becerilerini Değerlendirme Ölçeği (İBDÖ), işgörenler için ise 1985 yılında Mottaz tarafından geliştirilip Dündar ve arkadaşları (2007) tarafından Türkçe uyarlaması yapılmış olan ve 24 maddeden oluşan İş Motivasyonu Ölçeği (İMÖ) kullanılmıştır. Araştırmanın verilerini test etmek için, aritmetik ortalama, standart sapma, standart hata, Shapiro-Wilk testi, basıklık ve çarpıklık değerleri testi, bağımsız grup t-testi, tek yönlü varyans analizi (ANOVA), TUKEY testi ve korelasyon analizi test yöntemleri kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, yöneticilerin iletişim beceri düzeylerinin yüksek (AO= 4,32) düzeyde, işgörenlerin motivasyon düzeylerinin orta (AO=3,27) düzeyde olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca araştırmaya katılan yöneticilerin iletişim beceri düzeyleri ve işgörenlerin iş motivasyon düzeyleri arasında olumlu yönde çok zayıf bir ilişki saptanmıştır (r=.079;p˃.05).

The aim of the study was to find the effects of communication skill levels of sports managers working in Istanbul Youth and Sports Provincial Directorate on the business motivations of their employees. In the research, descriptive research method and survey technique were used as data collection technique. The universe of research consists of 88 managers working in the Istanbul Provincial Directorate of Youth and sports and 1994 employees. 77 managers and 412 employees participated in the study on a voluntary basis. As data collection tools for administrators developed by Korkut in 1996 and consists of 25 items, and the scale for assessment of communication skills (IBDO), and Dundar and colleagues in 1985 for employees developed by mottaz (2007) a Turkish adaptation made by, and consists of 24 items, and work motivation scale (IMO) was used. To test of the research data, arithmetic mean, standard deviation, standard errors Shapiro-Wilk test, skewness and kurtosis values of the test, Independent Group t-test, one way analysis of variance (Anova), Turkey's test and correlation analysis test methods were used. As a result of the research, it was found that the communication skill levels of managers were high (AO= 4.32) and the motivation levels of employees were moderate (AO=3.27). In addition, a very weak association was found between the communication skill levels of managers and the business motivation levels of employees participating in the study (r=.079; p.05).
The Effect of Sports Managers Communication Skill Levels on Motivation of Employees