Örgütsel bilgi yönetiminde bilişim sistemleri açısından zeka yaklaşımları ve bilişim teknolojisi çalışanlarında duygusal zeka üzerine bir araştırma - Çetinkaya, Ahmet (My University, 2011)
ÖRGÜTSEL BİLGİ YÖNETİMİNDE BİLİŞİM SİSTEMLERİ AÇISINDAN ZEKÂ YAKLAŞIMLARI VE BİLİŞİM TEKNOLOJİ ÇALIŞANLARINDA DUYGUSAL ZEKÂ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Örgütsel bilgi yönetimi sürecinde bilişim yaklaşımı bakış açısıyla duygusal zekânın iletişim ve bilgi yönetim süreçlerine olan etkisini ortaya çıkarmayı amaçlayan bu çalışma, duygusal zekâ, iletişim süreçleri ve örgütsel bilgi yönetimi kavramlarını birlikte ele almaktadır. Çalışma içerisinde ilk olarak bilgi ve örgütsel bilgi yönetimine ait kavramlar ve iletişimin bu sürece etkileri detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Daha sonra, zekâ ve duygusal zekâ kavram ve kuramları ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Araştırma bölümünde ise bilişim sektöründe çalışan bilişim çalışanlarına uygulanan anket sonucunda elde edilen bulgular ve sonuçlar sunulmuştur. INFORMATION SYSTEMS RELATED INTELLIGENCE APPROACHES IN ORGANIZATIONAL KNOWLEDGE MANAGEMENT AND A RESEARCH ON EMOTIONAL INTELLIGENCE OF INFORMATION TECHNOLOGY WORKERS This study handles the concepts of emotional intelligence, communication processes and organizational information management together. It aims to present the effect of emotional intelligence to the communication and information management processes with the viewpoint of information technologies in the organizational information management process. At the beginning of the study, concepts of information and organizational information management and the affects of communication to this process are explained in detail. Then, intelligence and emotional intelligence processes’ and theories are handeled. In research part, the results of a a survey which is applied to the IT employees in information technology sector is presented.
Keywords: Bilişim Sistemleri; Bilişim Teknolojileri; Duygusal Zeka; Örgütsel Bilgi