Türkiye ve Suriye’de devletin ekonomiye müdahalesi bağlamında tarım sektörü - Özdemir, Taha (My University, 2006)
Soyadı : Taha Özdemir Ortadoğu İktisadı Prof. Dr. Gülfettin Çelik Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans – Haziran 2006 Suriye

TÜRKİYE VE SURİYE’DE DEVLETİN EKONOMİYE MÜDAHALESİ BAĞLAMINDA TARIM SEKTÖRÜ Konjonktürel koşullar ve içinde bulunulan dönemin iktisat politikaları paralelinde, devletin ekonomi içindeki konumunda da değişiklik meydana gelmektedir. Bu bağlamda incelediğimiz Türkiye ve Suriye ekonomilerinde devletin ekonomi içindeki yeri, önemli bir büyüklük arz etmektedir. Bunun sonucu olarak, devletin ekonomi içindeki yapıcı, kurucu ve yol gösterici konumu özelde incelediğimiz tarım sektörü için de önemli sonuçlar getirmektedir. Name and Surname : Taha Özdemir Field : Middle East Economi Supervisor: Profesor Gülfettin Çelik Degree Awarded and Date:Master – June 2006 Turkey, Syria ABSTRACT CONNECTION WITH ECONOMIC INTERFERENCE AGRICULTURAL SECTOR IN TURKEY AND SYRIA There has been major changes for the posıtion of the state in economy parallel to the periodical conditions and economic policies which are implemented currently. On this account the current size of state in Turkısh and Syrian economies constitute a significant place. As a result of this, the leading and establishing role of state, especially form important consequences in agricultural sector.
Keywords: Suriye; Tarım Ekonomisi; Türkiye