Türkiye'de Bilişim Sektöründe Faaliyet Gösteren İ şletmelerin Finansal Performanslarının Değerlendirilmesi: Veri Zarflama Analizi Uygulaması - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Bilişim Sektörü 1990lardan itibaren dünya- yı değiştirecek stratejik sektör eğilimine girmiştir. Aynı zamanda son yıllarda sektörün oluşturmuş olduğu katma değerin, özel sektör katma değeri içindeki payı önemli ölçüde artmıştır. Türkiyede sektör henüz yeterli pazar payına sahip olmamak- la birlikte hızlı bir büyüme eğilimi içindedir. Bu ça- lışmada da öncelikle bilişim sektörü hakkında bilgi verilerek, performans ölçümünde veri zarflama analizi tanıtılmış ve yöntemin uygulama aşamaları açıklanmıştır. VZA uygulaması, BİSTde 2010-2014 yılları arasında Bilişim (Endeks) Hisseleri nde iş- lem gören 11 adet işletmenin verileriyle yapılmış- tır. Modelin çözüm aşamasında ise DEAP (Data Envelopment Analysis Program) Version 2.1. pa- ket programı kullanılmıştır

Information Sector has tended to be a strate- gic sector that will change the world since 1990s. Likewise, the share of added value created by the sector recently has increased within added value in private sector. The sector has not attained a sufficient amount of market share in Turkey; ho- wever, it tends to grow rapidly. Within this study, information is given about information sector; data envelopment analysis in measurement of performance has been introduced with an exp- lanation of its phases of application. DEA appli- cation has been conducted with data belonging to 11 enterprises being traded at BİST (İstanbul Stock Exchange) at Information (Index) Sha- res between 2010 and 2014. Data Envelopment Analysis Program Version 2.1. Packaged software has been applied during the solution phase of the model.
ASSESSMENT OF FINNACIAL PERFORMANCE OF ENTERPRISES OPERATING IN INFORMATION SECTOR IN TURKEY: DATA ENVELOPMENT ANA- LAYSIS
Keywords: Bilgisayar Bilimleri, Bilgi Sistemleri; Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği; İşletme Finans; İktisat; İşletme