E-ticaret ve Türkiye’de e-bankacılığın gelişimi - Şamil, Buket (My University, 2014)
Elektronik ticaret1995yılından sonraİnternet kullanımının artmasıyla ortaya çıkan,ticaretinelektronikortamda yapılması kavramıdır. Elektronik ticaret, tüm dünyada ticaretin serbestleştirilmesi eğilimi ile birlikte, 2000'li yıllardan sonra yaşanan ve bilgi iletişimini kolaylaştıran teknolojik gelişmelerin bir parçası olarak ortaya çıkmıştır. Geçmişte bir ölçüye kadar kapalı bilgisayar ağları üzerinden gerçekleştirilen elektronik ticaret uygulamaları, güvenli olmakla birlikte maliyeti yüksek sistemlerdir. Elektronik ticaret açısından en etkin araç olarak kabul edilen yeni internet teknolojileri ise ses, görüntü ve yazılı metni aynı anda, daha hızlı ve güvenli bir şekilde ilettiğinden, internet üzerinden yapılan bu işlemlerin maliyeti diğer araçlara oranla hayli düşüktür. E-ticareti bu kadar gözde kılan unsurlar arasında; e-ticaretin, şirket ile hedef kitlesi arasındaki doğrudan ilişki sağlaması, pazarlamacılara istedikleri bilgileri sunması, hızlı ve düşük maliyetli olması ve tüm bunların elektronik ortamda yapılıyor olması sayılabilir. Diğer olumlu unsurlar arasında ise dağıtımda kolaylık ve ucuzluk, tüketici ile daha rahat etkileşim, anında geri dönüş, dikkat çekicilik, küresel pazarla tanışma, 24 saat hizmet ve anında satış yer alır. Elektronik ticaretin gelişmesi internet bankacılığının gelişmesine ön ayak olmuştur. İnternet bankacılığı,banka müşterilerinininternetüzerinden bankacılık hizmetleri almasına verilen addır. Artan internet kullanımı ve alışveriş sebebiyle giderek daha çok kullanılmaya başlanmıştır. İnternet bankacılığı, banka şubesine gitmeden, internet erişimi olan birbilgisayararacılığıyla yapılan bir uygulama olup birçok bankacılık işlemini kapsar. Şubelerdeki kalabalık işlem yükünü azaltan ve personel artışından koruyan,maliyetleridüşüren bu yeni bankacılık anlayışı gittikçe gelişmektedir. Özelliklegüvenlikkonusunda alınan son önlemler ile hizmet oldukça güvenli hale getirilmiştir.

Electronic commerce 1995 since the İnternet emerged, the increased use of trade electronics environment concept. Electronic commerce, liberalising trade all over the world, together with the tendency of the early 2000 's after the incident and that facilitate communication of information has emerged as part of the technological development. In the past, to some extent closed computer networks through electronic commerce applications, although the high cost of safe systems. The most effective tool in terms of electronic commerce, new internet technologies is considered sound, images and written text at the same time, a plaintext is more quickly and securely over the internet, the cost of this operation, other than the vehicles is quite low. What makes it so popular e-commerce elements; e-commerce, a direct relationship between the company and the target audience, marketers should present the information they want, provide quick and low cost is done electronically and not all of them can be considered. Other positive elements while delivering convenience and cheapness, the consumer is more comfortable with the interaction, instant feedback, be sure to charm, a 24-hour global market introduction and instant sales takes place. The development of electronic commerce internet banking has been the improvement of forefoot. İnternet banking, Bank customers of the internet via is the name given to banking services. Due to the increasing use of the internet and shopping, has been used more and more. Internet banking, Bank branch before, with internet access, a computer is an application made through covers many banking operation reduces the processing load of the crowd and the staff in branch offices ... a rise in the costs of this new banking is evolving steadily decreasing. Especially Security measures taken with regard to the service has been made quite safe.
Keywords: Bankacılık; E-ticaret