Köy Enstitüleri Modelinin Eğitim Felsefesi Üzerine Bir Değerlendirme - (:unkn) unknown (My University, 2004)
Bu makale aşağıdaki başlıklardan oluşmuştur; köy enstitülerinin amacı, bir sosyal reform aracı olarak köy enstitüleri, köy enstitüleri ve çağdaş eğitim, eğitim felsefesi olarak yeniden kurmacılık ve sonuç. Bu makalede, köy enstitüleri eğitimin amaçları ve yöntemleri açısından incelendi. Ve bir eğitim felsefesi olarak yeniden kurmacılığın temel prensipleri araştırıldı. Yeniden kurmacılık ve köy enstitüleri arasında ilişkiler tespit edildi. Araştırmanın sonunda, özellikle, her ikisi de sosyal bir reform hareketi gibi göründü.

This article consist of below titles; aims of village institutes, village institutes as a social reform instrument, village institutes and modern education, reconstructionism as a philosophy of education and conclusion. In this article, village institutes are examined from point of view that aims of education and its process. And reconstructionism as a philosophy of education, is researched for its basic principles. It is determined the relations between "village institutes" and "reconstructionism". At the end of this research, especially, both of them seem as if the social reform action.
Keywords: Davranış Bilimleri; Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Eğitim, Özel; Tarih; Sosyal Çalışma