Küreselleşme ve alternatif küreselleşmenin ekonomi politik bir sonucu olarak mülksüzlerin medyası : Katık Dergisi örneği - Tekin, Vildan (My University, 2015)
1980 sonrası kapitalizmin son evresi ya da emperyalizmin değiştirilmiş adı 'küreselleşme' iletişim sektöründe de hız kazanmıştır. Medya mülkiyet yapısı, devletlerin hegemonyasının yeniden inşa edilmesine rıza gösteren kesimlerin hakimiyetine girmiştir. Medya giderek tamamen ticarileşmiş ve medya mülkiyeti az sayıda kişinin elinde toplanmıştır. Bu durum ekonomik ve sosyal olarak baskı altındaki sınıfların ya da üretim araçlarından yoksun olan 'mülksüzlerin' temsilini neredeyse ortadan kaldırmıştır. Medya; kapitalizm ve onun ideolojisinin, yeryüzündeki en geniş destekleyicisi ve yayıcısı olan dev bir imparatora dönüşmüştür. Bu tez çalışmasında; atık kağıt işçilerinin kolektif mücadelesi ile yayımlanan ve anaakım medyanın üretim-dağıtım ilişkilerinin tamamen dışında yer alan “Katık” dergisi sınıfsal boyutu ile incelenmeye çalışılmıştır.

ABSRACT After 1980’s, the highest stage of capitalism or the altered version of imperialism is named as globalisation has been speedily engaged in the communication industry. Media, ownership structure have penetrated of who has consented to reconstruction of hegemony of states. Media has been increasingly commercialized in time and the media ownerships have been concentrated by small of numbers person’s hegemony. In this case, the classes who has oppressed as economically and social which is the lack of production tools that almost, “Dispossess” has been removed of representative. Media; has changed as a capitalism and its ideology’s supporter and spreader also media has been turned into great emperor. In the thesis, the magazine called “Katik” has been examined as denominational of aspect which has been published by the workers of paper’s collective struggles also magazine of “Katik” has been expect of prouction and distribution in mainstream.
Keywords: Gazetecilik; Katık Dergisi